Çankırı-Atkaracalar İlçesine Ziyaret

14 Eki

Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Ve Araştırma Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU Çankırı-Atkaracalar ilçesi belediye başkanlığı tarafından, üniversitemiz danışmanlığında bölgenin gelişmesine yönelik gelen işbirliği talebine yönelik,  çevre- sağlık alanında ilçenin sahip olduğu potansiyeli yerinde gözlemek üzere ziyaret gerçekleştirdi. Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU İlçenin sahip olduğu doğal kaynak potansiyelinin yüksek olduğu bölgede,  efsanelere konu olmuş Asker Balıkları, el değmemiş kükürtlü su kaynağı, sülüklü gölde ve bölgeye yakın kaplıcada incelemelerde bulundu.  İlçenin sahip olduğu konumu ve ulaşım olanaklarının kolaylığı,  ayrıca din turizmi anlamında önemli potansiyele sahip olmasının yanında ilçenin bu potansiyeli bölgeye katma değer sağlayacak değerlere dönüştüremediği yapılan ziyarette dikkati çekmiştir. Atkaracalar Belediye başkanı Sayın Harun OFLAZ ile Üniversitemizin de katkılarıyla bölgenin kalkınmasına yönelik ileride çalışma yapılması konusunda temenniler paylaşılmış ve konusunda uzman bilim adamlarına iletilmek üzere gerekli bilgiler toplanmıştır. Yapılan bu ziyaretle Üniversitemizin, bölgemiz başta olmak üzere çevre il ve ilçelerinde kalkınmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar için yeni bir adım atılmış oldu. Göstermiş oldukları misafirperverlik ve ilgilerinden dolayı başta Atkaracalar Belediye Başkanı Sayın Harun OFLAZ olmak üzere tüm bölge halkına teşekkürlerimizi sunarız.